Bakgrund

Tennisnätet föddes ur en idé år 2004 och har som främsta syfte att fungera som en länk mellan tennisintresserade i Sverige. Överallt på tennisklubbar finns det små handskrivna lappar där någon söker en tennispartner, och allt för ofta känns det som lapparna inte syns tillräckligt väl. Tjej som precis slagit en backhand Eftersom tennis är en sport där det krävs minst två utövare är det svårt att utöva sporten ensam, och det är ifrån detta idén utvecklades.

Ett annat viktigt syfte med Tennisnätet är att vi vill ge så många som möjligt chansen och möjligheten att spela tennis när de känner för det och var de än befinner sig, både geografiskt och i spelstyrka. Alla kan hitta någon - både nybörjare och tävlingsspelare!

Vi såg också att det kan finnas många anledningar till att vilja hitta någon att spela tennis med. Det kan vara på grund av att man precis har flyttat till en ny stad eller att man reser ofta i jobbet till vissa platser och gärna vill få lite tid på banan. Det kan också vara på grund av att man vill spela oftare än vad ens nuvarande spelpartner kan. Anledningarna kan vara många och det är därför Tennisnätet finns.