Så fungerar rankingen

Tennisnätets ranking är Sveriges största tennisstege. Den sträcker sig över hela landet och bygger på ett system som gör det möjligt för alla, oavsett nivå, att ha en chans att nå toppen. Du väljer själv vem du spelar mot - det kan vara vänner eller andra personer på rankingen som du utmanar. Det enda som krävs för att kunna registrera ett matchresultat är att båda spelarna är medlemmar.

Alla är välkomna att delta i Tennisnätets ranking. Tanken är att få ännu lite mer tävlingskänsla i tennisspelet och se sina registrerade matcher betyda nånting mer än bara för äran.

Rankingen redovisas automatiskt för hela länet, men du kan även att se var du är placerad jämfört med spelare från hela landet. Den uppdateras varje natt mot måndag, alltså en gång i veckan, så om du rapporterar ett matchresultat räknas det inte in i poängen förens nästkommande måndag.

Så ser du rankingen

För att se din och andras ranking så gör du en sökning på alla spelare. Sedan klickar du på rubriken "Ranking" för att sortera resultatet.

Hur fungerar det?

Tennisnätets ranking är en noggrann och komplicerad uträkning av förhållandet mellan antal spelade matcher, vinster, förluster och vilka du spelat mot. Om du till exempel enbart spelar mot samma person hela tiden och vinner blir de vinsterna lite mindre värda för varje gång, vilket tvingar dig att variera ditt motstånd något om du vill klättra på rankingen. Självklart är en vinst en vinst, men en större seger ligger kanske i att ständigt hitta nya utmaningar och möta nya spelare.

Anmäl dig

Anmäl dig direkt när du blir medlem genom att bocka för rutan "nationell ranking". Är du redan medlem kan du enkelt ändra din information på din profilsida när du är inloggad.