Hur spelas matcher?

Ni väljer själva vilket typ av resultat ni vill föra in eller hur ni spelar matcher. Det går att spela vanliga set, men eftersom tiden på banan oftast är begränsad så blir det svårt att hinna färdigt. Därför tillåter vi alla typer av resultat, allt från enkla tie-break-matcher till fem-sets-matcher. Det enda som krävs är att resultatet i seten uppnår minst 6 poäng av något slag.

En match kan sluta som vinst eller förlust precis som vanligt och den kan även sluta oavgjord om ni skulle ha vunnit lika många set och games. Har ni vunnit lika många set men någon av er har sammanlagt vunnit flest games, så vinner den med flest games. När speltiden är slut räknas endast avslutade set.

Tre exempel följer nedan:

Exempel 1:

Centre court
Jonas Björkman 6 4
Roger Federer 3 1

Jonas Björkman vinner första set med 6 game mot 3 och andra set hinner ej spelas färdigt. Alltså står Jonas Björkman som segrare. Notera att oavslutade set inte kan registreras.

Exempel 2:

Centre court
Björn Borg 6 2
John McEnroe 4 6

Björn Borg vinner första set med 6 game mot 4 och John McEnroe vinner andra set med 6 game mot 2. Då denna match är oavgjord i set räknas det totala antalet game för att utse en vinnare. John McEnroe står som vinnare med sammanlagt 10 games.

Exempel 3:

Centre court
Sofia Arvidsson 6 3
Maria Sharapova 3 6

Sofia Arvidsson vinner första set med 6 game mot 3 och Maria Sharapova vinner andra set med 6 game mot 3. Då denna match är oavgjord i set räknas det totala antalet game för att utse en vinnare, men då det totala antalet game är lika räknas denna match som oavgjord.